Ana Sayfa / SAĞLIK / Ordu’da Beşinci Hastalık Tehlikesi

Ordu’da Beşinci Hastalık Tehlikesi

Ordu’da Beşinci Hastalık Tehlikesi

Ordu’da görülen Beşinci Hastalıkla ilgili uzmanlar uyarıda bulunuyor.

Domuz gribi, kuş gribi ve koronavirüs gibi salgınların ardından gündeme gelen yeni bir sağlık sorunu olan Beşinci Hastalık, Ordu’da da tespit edildi. Halk arasında “tokatlanmış yanak sendromu” olarak bilinen bu hastalığa dair Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, endişe yaratmaması gerektiğini vurguladı.

Beşinci Hastalık genellikle 5 ile 15 yaş arasındaki okul çocuklarını etkiliyor. Solunum yoluyla bulaşan bu hastalık, ateş, halsizlik ve döküntü gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Prof. Dr. Enginyurt, hastalığın viral bir etkene bağlı olduğunu ve genellikle kendi kendine iyileştiğini belirtti.

“Hastalık genellikle solunum yoluyla bulaşır ve viral bir etkene dayanır. Endişe edilecek bir hastalık grubu değil. Yıllardır bilinen, çocuklarda sıkça karşılaşılan döküntülü hastalıklardan biridir. Semptomlara yönelik tedavi gereklidir. Antibiyotik kullanılmaz çünkü hastalık bir virüstür. Ateş için ateş düşürücü, kaşıntı içinse kaşıntı giderici kremler kullanılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Hakkında admin

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

15 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı Samsun’un Çarşamba ilçesinde market deposunda çalışan 15 kişi, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir